Wyszły idealnie słodkie, delikatne, kremowe 🥰 .
Proporcja składników na 6 sztuk – 1 sztuka 230 kcal. Fit serniczki znajdą się również w jadłospisie na marzec 🤗
Na spód potrzebujemy:
⭕️namoczone daktyle 40g,
⭕️zmielone płatki owsiane 30g ,
⭕️dwie łyżeczki gorzkiego kakao
⭕️1 łyżeczkę masła orzechowego.
Przygotowanie:
✅Daktyle namoczyć w gorącej wodze, wodę odlać i daktyle dokładnie zmiksować. Dodać płatki owsiane, kakao i masło orzechowe , całość dokładnie wymieszać. Powstała masę wyłożyć na spód foremek na mufinki.
Masa serowa potrzebujemy:
⭕️1 kostka twarogu półtłustego 250g,
⭕️100g serka mascarpone,
⭕️2 łyżki budyniu waniliowego,
⭕️3 łyżki ksylitolu,
⭕️1 banan,
⭕️1 jajko
Przygotowanie masy serowej:
✅Twarożek umieścić w malakserze z mascarpone, dodać budyń, ksylitolu i pokrojonego w plastry banana, całość zmiksować na gładka masę na koniec dodać jajko.
✅Powstałą masę serową nałożyć na spod daktylowy wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180st. C (góra dół) na 20 minut.
✅Z wierzchu posmarować roztopioną czekoladą i udekorować owocami.
Smacznego ❤️🤗😋