fbpx

Wyszły idealnie słodkie, delikatne, kremowe 🥰 .
Proporcja składników na 6 sztuk – 1 sztuka 230 kcal. Fit serniczki znajdą się również w jadłospisie na marzec 🤗

Na spód potrzebujemy:

⭕️namoczone daktyle 40g,

⭕️zmielone płatki owsiane 30g ,

⭕️dwie łyżeczki gorzkiego kakao

⭕️1 łyżeczkę masła orzechowego.

Przygotowanie:

✅Daktyle namoczyć w gorącej wodze, wodę odlać i daktyle dokładnie zmiksować. Dodać płatki owsiane, kakao i masło orzechowe , całość dokładnie wymieszać. Powstała masę wyłożyć na spód foremek na mufinki.

Masa serowa potrzebujemy:

⭕️1 kostka twarogu półtłustego 250g,

⭕️100g serka mascarpone,

⭕️2 łyżki budyniu waniliowego,

⭕️3 łyżki ksylitolu,

⭕️1 banan,

⭕️1 jajko

Przygotowanie masy serowej:

✅Twarożek umieścić w malakserze z mascarpone, dodać budyń, ksylitolu i pokrojonego w plastry banana, całość zmiksować na gładka masę na koniec dodać jajko.

✅Powstałą masę serową nałożyć na spod daktylowy wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180st. C (góra dół) na 20 minut.

✅Z wierzchu posmarować roztopioną czekoladą i udekorować owocami.

Smacznego ❤️🤗😋

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*