fbpx

Dzisiaj przepis na wegetariańskie papryczki♥️

Ilość składników na 4 sztuki.
1 sztuka 338kcal i 12g białka ♥️ niski indeks glikemiczny

Składniki:
⏺4 papryki

⏺100g ryżu Basmati

⏺łyżka masła klarowanego

⏺1 cebula

⏺2 ząbki czosnku

⏺3 pomidory obrane ze skórki

⏺puszka czerwone fasoli

⏺mała puszka kukurydzy

⏺ pęczek natki pietruszki

⏺sól i pieprz

⏺kurkuma

⏺papryka słodka

⏺oregano

Przepis:
1. Paprykę umyć, odciąć górę i oczyścić z pestek.

2. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.

3. Na maśle klarowanym zeszklić cebule, dodać pokrojony w plastry czosnek.

4. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić i dodać na patelnię.

5. Fasole i kukurydze odsączyć z zalewy, dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą. Dodać na patelnie do pomidorów.

6. Na patelnie dodać przyprawy, ugotowany ryż, posiekaną natkę pietruszki.

7. Całość wymieszać i nałożyć do papryki.

8. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na dno nalać wody.

9. Piec około 40 minut.

Dajcie znać czy przepis Wam się spodobał 🙂

Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*